Τα 10 καλύτερα websites για stock φωτογραφίες

Τα 10 καλύτερα websites για stock φωτογραφίες

Οι stock φωτογραφίες είναι απαραίτητες για οποιονδήποτε ασχολείται με το Digital Marketing. Είτε για την δημιουργία μιας ιστοσελίδας, είτε για την σχεδίαση κάποιας δημοσίευσης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι σχεδόν βέβαιο ότι ο δημιουργός θα αναζητήσει κάποια φωτογραφία για την ολοκλήρωση του έργου του.

Σίγουρα, η προσφυγή στις εικόνες του Google δεν αποτελεί καλή τακτική καθώς οι φωτογραφίες που εμφανίζονται συνήθως σαν αποτελέσματα δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε έργα τρίτων χωρίς άδεια. Για αυτό τον λόγο, υπάρχει μια πληθώρα ιστοσελίδων οι οποίες προσφέρουν εικόνες με πνευματικά δικαιώματα που επιτρέπουν την ελεύθερη εμπορική χρήση. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι πολλά από αυτά τα website πέρα από τις δωρεάν εικόνες, προσφέρουν και αντίστοιχα πακέτα επί πληρωμή που δίνουν πρόσβαση σε ακόμα μεγαλύτερη ποικιλία από φωτογραφίες.

Συλλέξαμε τα δέκα καλύτερα website που προσφέρουν την συγκεκριμένη υπηρεσία δωρεάν. 

1. Freepik

freepik

Το freepik ξεχωρίζει καθώς πέρα από τον μεγάλο όγκο φωτογραφιών, διαθέτει και μεγάλο όγκο από vector τα οποία παραδίδονται σε μορφή EPS ώστε να μπορούν να επεξεργαστούν σε κάποιο πρόγραμμα σχεδίασης διανυσμάτων όπως το Adobe Illustrator. Άδεια: απαιτεί την αναφορά του δημιουργού του προτύπου (attribution) όταν χρησιμοποιούμε έργα της δωρεάν έκδοσης. 

2. Pixabay

pixabay

Διαθέτει πάνω από 320.000 δωρεάν φωτογραφίες, vectors και εικονογραφήσεις τέχνης. Όλες οι φωτογραφίες στην συγκεκριμένη ιστοσελίδα κυκλοφορούν υπό την άδεια Pixabay, η οποία τις καθιστά κατάλληλες για χρήση χωρίς αναφορά – ακόμη και για εμπορικούς σκοπούς.

3. Unsplash

unsplash

Μεγάλος αριθμός ποιοτικών φωτογραφιών ο οποίος μάλιστα αυξάνεται καθημερινά. Όπως και στο Pixabay, η άδεια χρήσης του περιεχομένου του Unsplash περιλαμβάνει την χρήση των φωτογραφιών ακόμα και για εμπορική χρήση, χωρίς την υποχρέωση αναφοράς του δημιουργού.

4. Pexels

pexels

Δωρεάν στοκ φωτογραφίες και βίντεο που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε παντού. Μπορείτε να περιηγηθείτε σε εκατομμύρια υψηλής ποιότητας εικόνες στοκ χωρίς δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.

5. Canvas

 

canvas 1

Το Canvas είναι ένα δωρεάν πρόγραμμα επεξεργασίας φωτογραφιών το οποίο πέρα όλες τις δυνατότητες που έχει, διαθέτει και μία βιβλιοθήκη με φωτογραφίες οι οποίες μπορούν να χρησιμοποιηθούν μεμονωμένα. Για την χρήση τους πρέπει να δημιουργηθεί ένα κενό κάνβα και στην συνέχεια να προστεθεί μία φωτογραφία από “Στοιχεία”. Πρίν γίνει λήψη της φωτογραφίας το Canva σε αντίθεση με τις υπόλοιπες επιλογές της λίστας μας δίνει πολλές δυνατότητες ώστε να επεξεργαστούμε την εικόνα μας.

6. Cleanpng

clean png

Εξαιρετική πηγή για φωτογραφίες με transparent background. Με τις φωτογραφίες του Clean PNG μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε με άνεση τις φωτογραφίες μας χωρίς να μας επηρεάζει το ενοχλητικό background που έχουν οι εικόνες.

Pro Tip: Δεν ανεβάζουμε ποτέ τις φωτογραφίες σε ιστοσελίδες με μέγεθος άνω των 100kb για λόγους ταχύτητας του ιστότοπου. Για αυτό τον λόγο, πρέπει να γίνεται κάποια συμπίεση των εικόνων που κατεβάζουμε από τα website της λίστας με κάποιο πρόγραμμα επεξεργασίας ή με κάποιο online εργαλείο συμπίεσης όπως το TinyJPG

7. Flaticon

flaticon

Ιστοσελίδα εξειδικευμένη σε εικονίδια.  Εξαιρετική για τον εμπλουτισμό της πρόσβασης σου σε εικονίδια ώστε να τα χρησιμοποιήσεις στις ιστοσελίδες που δημιουργείς.

8. Icons8

icons8

Το icons8 είναι η σελίδα που χρησιμοποιούμε όταν ψάχνουμε κάποιο preloader, δηλαδή κάποιο γραφικό που υποδηλώνει στον χρήστη ότι η ιστοσελίδα που έχει μπει φορτώνει.

9. Stock snap.io

stocksnap

Καταπληκτική λειτουργία αναζήτησης με εκατοντάδες εικόνες υψηλής ανάλυσης που προστίθενται κάθε εβδομάδα. 

10. Realistic Shots

Realistic Shots

Προσθέτει 7 νέες φωτογραφίες κάθε εβδομάδα για εμπορική χρήση χωρίς περιορισμούς.

Φώτης Λαμβάκης
Φώτης Λαμβάκης
Ιδρυτής

Ο Φώτης είναι ο ιδρυτής της Webble, μιας εταιρείας που παρέχει καινοτόμες λύσεις στον ψηφιακό κόσμο. Ως ειδικός στo ψηφιακό μάρκετινγκ και στις ψηφιακές τεχνολογίες, ο Φώτης έχει αναπτύξει μια επιχείρηση που βοηθά τους πελάτες να αναπτυχθούν στο διαδίκτυο.Ως συντάκτης του blog, ο Φώτης διαμορφώνει το περιεχόμενο και την κατεύθυνση του blog της εταιρείας μας. Με τη βοήθειά του, δημοσιεύουμε συνεχώς ποιοτικό και ενημερωτικό περιεχόμενο σχετικά με τις τάσεις και τα θέματα του ψηφιακού κόσμου.

Άφησε ένα σχόλιο

To email σου δεν θα κοινοποιηθεί.Υποχρεωτικά πεδία *